Bonaire

Bonaire is een rustig eiland waar wij inmiddels meerdere keren geweest zijn. De Caribische zee is het hele jaar door lekker warm, ongeveer 27 graden Celsius. Op het eiland kun je echt tot rust komen en het hectische leven van alledag aan je voorbij laten gaan. Er is bijvoorbeeld op het hele eiland geen stoplicht te vinden. Er komen veel toeristen maar die zie je overdag niet; ze zijn allemaal aan het duiken. 

Het duiken is op Bonaire goed georganiseerd. Iedere duiker betaalt $25,- commissie waarmee het rif beschermd en onderhouden wordt. Soms worden duikplekken voor enige jaren gesloten om ze de kans te geven te herstellen. Nergens zullen boten het anker op het rif gooien. Er zijn hiervoor speciale ankerplaatsen gemaakt. Men gaat ook niet (zoals in Egypte) met meerdere boten tegelijkertijd aan een boei liggen. Vanaf de kust zijn ook vele mooie duikstekken eenvoudig te bereiken. Gewoon met de auto, flessen achterin en rijden totdat je een mooi plekje ziet en duiken maar.

Meestal huurden wij een appartement bij Happy Holiday Homes bij Punt Vierkant. Deze appartementen zijn zeer goed verzorgd en van alle gemakken voorzien; je kunt je duikspullen spoelen en ophangen. Een huurauto is wel een must, omdat het 4 km van Kralendijk ligt. 

Ook boven water is er heel wat te beleven. Er zijn een paar goede restaurantjes en leuke kroegen. Maar ook de natuur is fantastisch en we zouden iedereen een bezoek aan het Washington-Slagbaai natuurpark willen aanbevelen. Maar ook in het zuiden bij de (pastel- gekleurde)  zoutpannen en de slavenhuisjes is het prachtig. Op zondagmiddag gaat elke Bonairiaan naar Cai aan het Lac om te dansen op live-muziek. Dit is echt een aanrader. De zandweg naar het Lac is slecht en stoffig en onderweg zie je veel flamingo’s, parkieten en ezels.

Reacties zijn gesloten.