Curacao

Duikplekken

Curaçao is een fantastisch eiland, tenminste als je van zon, zee en duiken houdt. Maar ook voor de niet-duiker heeft Curaçao veel te bieden. Het leven in de tropen speelt zich voornamelijk buiten af. Het is heerlijk om ’s avonds aan zee nog een glaasje te drinken wanneer de avond de grootste hitte van de dag heeft weggeveegd. Op veel plaatsen vind je live-muziek en veel Curaçaoënaars gaan naar deze plekken om te dansen. Salsa en merengue zijn hier populair! Op veel plaatsen zijn er “happy hours” en er zijn diverse festivals op het eiland.

Curaçao is rijk aan historie. Je kunt er oude landhuizen bezichtigen uit de koloniale tijd. Curaçao heeft een groot aantal musea die echt het bezoeken waard zijn. Ook de stadsarchitectuur van Willemstad is heel interessant. De moeite waard is een bezoek aan het museum Kura Hullande. De tentoonstelling is gericht op de periode van de slavernij. Een periode waar Nederland niet trots op hoeft te zijn.

De begroeiing op Curaçao bestaat voornamelijk uit een droge vegetatie. Het Christoffelpark is zeker een bezoek waard, ook kun je de Christoffelberg beklimmen en vanaf de top heb je een prachtig uitzicht, tenminste als het niet bewolkt is. I.v.m. de warmte kun je het beste deze klim maken in de vroege ochtenduren.

Reacties zijn gesloten.