Panama

Playa Bonita in Panama:

De gieren cirkelden boven mij, dus waarschijnlijk heb ik uren liggen turen vanuit mijn jacuzzi, naar het tropisch regenwoud boven mij, met haar 50 tinten groen en waar soms een luiaard gestoord wordt door spelende apen en grote blauwe vlinders met op de achtergrond de roep van een toekan. Voor mij raak ik met mijn tenen het strand van de Pacific Ocean met haar 50 tinten blauw, waar veel pelikanen dobberen op het water en soms een visje vangen.

In de verte liggen schepen van diverse formaten te wachten op hun beurt totdat ze het Panamakanaal door mogen varen, verder richting het noorden en in het noorden liggen schepen te wachten want die willen juist naar het zuiden.

Een bedrijvig volkje zijn we met z’n allen, wat van mening is dat de economie wereldwijd uit het slop moet worden getrokken. Ik zet de jacuzzi niet aan want dat vindt de agoeti prettiger; dan kan hij water komen drinken. De eekhoorntjes hebben minder lef en wachten zeker totdat ik vertrokken ben. Als de cicaden klaar zijn met hun fluitconcert, hoor ik weer de golven van de zee die eindeloos komen aanrollen om vervolgens in het niets te verdwijnen. Het geluid van de zee wordt onderbroken door neerstortende pelikanen die op deze manier hun visjes vangen.

Het zonnetje doet vreselijk z’n best en het is boven 40C bij een vochtigheidsgraag van bijna 100%. Het wachten is op de pelikanen, zodra zij zich weer gaan groeperen en met honderden tegelijk naar het oosten gaan vliegen dan weet ik dat de regen in  aantocht is. Het regenwoud dankt hier zijn naam aan en hier moet het woud van groeien. Ook het eekhoorntje kan nu zijn dorst lessen. De gieren blijven boven mijn hoofd cirkelen. Grote 50 tinten grijze wolken schuiven voor de zon. De zon zal zich vandaag niet meer laten zien.

Degene die deze jacuzzi op deze plek heeft aangelegd, weet wat het ware leven in moet houden, want anders bedenk je dit niet.

Dichterbij het paradijs kan je hier op aarde niet komen.

Reacties zijn gesloten.