Dominicaanse Republiek

In mei 2000 zijn we 10 dagen naar de Dominicaanse Republiek geweest.

Samen met Haïti (wat eraan vast ligt) vormt dit het grootste eiland van de Caribische zee. Tevens ligt hier het hoogste punt van de Cariben; de Pico Duarte (3100m). Helaas worden de hotels alleen All-inclusive aangeboden. Dit betekent dat je bij aankomst een bandje om je pols krijgt (onhandig met je duikcomputer en je duikhorloge) en dat je verder je eten en drinken gratis hebt. Dus ’s middags op het strand even een cocktail bestellen? Geen probleem!

Wij verbleven in het Metro hotel in Juan Dolio. Dit ligt aan de zuidkust en is ongeveer 1 uur rijden vanaf Santo Domingo, de hoofdstad. Wij waren hier voor het duiken en waren daarom op aanraden van diverse mensen naar de zuidkust gegaan. Voor de deur van het Hotel ligt een breed zandstrand met palmbomen. Er stonden behoorlijk wat golven op het strand dus wij vreesden al het ergste voor het zicht onder water. Bij de plaatselijke duikschool (Vanito’s Divingcentre) hebben we de volgende dag afgesproken en hebben meteen onze eerste duik gemaakt; op het huisrif. Ze hebben hier zelfs een wrakje voor de deur liggen naast 9 andere duikstekken. Het zicht viel nog wel mee (ongeveer 10 meter), maar wij zijn verwende duikers en willen graag veel zien. Er waren begroeide rotsen maar weinig koraal en vis. Onze (Engelstalige) duikgids vond gelukkig nog een kingcrab.

De volgende dagen zijn we gaan duiken bij het vliegveld in de buurt van Santa Domingo. Hier is het Marine National Park. In een duik deden we drie verschillende wrakken op verschillende diepten. Hier was het water kalmer en het zicht beter omdat het in een beschutte baai ligt. De 3 wrakken in 1 duik kun je alleen doen als de stroming de goede kant op staat anders haal je er slechts twee.

De laatste duikdag zijn we naar het Zuidoosten gegaan. Een trip met een busje van ruim anderhalf uur. Vervolgens met een boot naar de eilanden voor de kust. Catalina Island is een echt bounty eiland. Grotendeels onbewoond met een verrukkelijk wit zandstrand met palmen. De eerste duik was op “the Wall” een redelijk steile wand die doorloopt tot een diepte van ongeveer 45 meter. Het water is helder en er is ook behoorlijk veel koraal. Het aantal vissen valt een beetje tegen hoewel we diverse kleine pijlstaartroggen tegenkwamen. De tweede duik was op “the Aquarium”. Maximale diepte 12 meter. Heerlijk duiken tussen de koralen en na een uur weer de boot op met nog een halve tank! De naam “Aquarium” vonden we een beetje overdreven.

De volgende dag zijn we met een jeep het binnenland ingereden en hebben de bergen een beetje verkend. Het was ons afgeraden om dit met een eigen huurauto te doen dus we deden dit voor de verandering eens georganiseerd. We boekten voor een engelse safari maar kregen een Nederlandse gids. André uit Breda. In de stromende regen hebben we samen met hem oude Nederlandse kinderliedjes gezongen. Een echtpaar uit Malta wat ook op de jeep zat heeft ons hoofdschuddend aangekeken.

Daarna hebben we nog twee dagen op het strand gelegen en toen zat de vakantie er helaas al weer op. De Dominicaanse Republiek is een heel mooi eiland, maar voor het duiken zouden wij geen tweede keer gaan.

Reacties zijn gesloten.